Bruins niet meer in actie voor Excelsior

Reacties

Luigi Bruins komt dit seizoen niet meer in actie voor Excelsior. Dit bevestigt trainer Marinus Dijkhuizen tegenover Voetbal International.

Bruins niet meer in actie voor Excelsior

De 28-jarige middenvelder, die de laatste weken al ontbrak, heeft te veel last van een ontsteking aan zijn hiel. Ook in het geval dat de Rotterdammers de play-offs om lijfsbehoud in de Eredivisie moeten spelen, kan Dijkhuizen geen beroep doen op zijn routinier. 'Maar met dat scenario houden we voorlopig geen rekening', stelt Dijkhuizen. 'We gaan ervan uit dat we ons op eigen kracht redden.'

Excelsior treft zondag FC Utrecht, waarna een week later AZ op bezoek komt in Kralingen. Wanneer de rood-zwarten één keer winnen is rechtstreekse handhaving in de Eredivisie een feit. Concurrent NAC Breda heeft drie punten minder en een veel slechter doelsaldo. De Brabanders nemen het nog op tegen AZ en FC Groningen.

Wanneer Excelsior, dat zondag ook Kevin Vermeulen en doelman Alessandro Damen nog mist, zich veilig speelt wordt direct actie ondernomen om de selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Onlangs werd aanvaller Brandley Kuwas al overgenomen van FC Volendam. De Rotterdammers hopen ook de alom begeerde Sander Fischer en Bas Kuipers tot een langer verblijf over te halen. Datzelfde geldt voor Bruins.

Doelman Gino Coutinho vertrekt hoe dan ook. Dijkhuizen: 'Gino heeft aangegeven dat hij per se weg wil. We gaan dus op zoek naar een vervanger.' Damen mist vanwege een kruisbandblessure ook een groot deel van het nieuwe seizoen, terwijl derde keeper Jordy Deckers weinig perspectief meer heeft in Kralingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.