Brugse derby eindigt met knokpartij na provocerende actie

De stadsderby tussen Cercle Brugge en Club Brugge heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan, na een provocerende actie van Irvin Cardona.

Cercle Brugge
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Cardona, aanvaller van Cercle, was in de burenruzie erg belangrijk geweest voor zijn ploeg. Hij leverde de voorzet waaruit Sofyan Amrabat een ongelukkige eigen goal maakte (1-1) en was in de tweede helft zelf verantwoordelijk voor de 2-2. Club probeerde na laatstgenoemde treffer nog om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat lukte niet.

Voor Club betekende het gelijkspel een pijnlijke misstap in de titelstrijd en Cardona wilde de regerend landskampioen na afloop nog een trap na geven. Hij pakte een vlag van Cercle en probeerde die op de middenstip in het veld te prikken. Deze actie schoot in het verkeerde keelgat bij de spelers van Club en een ruzie op het veld, en later in de catacomben, was het gevolg (zie video onder).

Scheidsrechter Lawrence Visser vond het niet nodig om na de wedstrijd nog met rode kaarten te zwaaien, maar de derby krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Bij Club deden Ruud Vormer (hij leverde de assist op de 2-1) en Stefano Denswil van begin tot eind mee; Amrabat werd vijf minuten voor tijd gewisseld. Club heeft na het gelijkspel bij zijn stadsgenoot nu elf punten minder dan koploper Racing Genk.