Brugge vecht zich met pijn moeite naast Celta

In de groep van Ajax eindigde Club Brugge-Celta de Vigo na ruim negentig minuten en twee rode kaarten voor de Belgen in 1-1. De Spanjaarden waren met dat resultaat het minst tevreden.

Celta was vooral voor rust de betere ploeg. Van de gevreesde druk van Club Brugge was maar zelden sprake. De Galliciërs heersten en hadden de scheidsrechter niet tegen.

De Griek Kasnaferis verzuimde namelijk om een Celta-verdediger met rood te bestraffen toen die zonder bal in de buurt Andrés Mendoza schopte. De Peruaan van Brugge reageerde door de bal tegen de dader aan te gooien. De Spanjaard ging vrijuit en Mendoza kon inrukken.

Pas na rust kwam Celta op voorsprong. Linksback Juanfran rukte over links op en schoot de bal in de korte hoek voorbij Tomislav Butina Vijf minuten voor tijd kwam Brugge langszij. Invaller Bengt Sæternes frommelde de bal via twee Celta-verdedigers in het doel: 1-1.

In de blessuretijd bezorgde Sandy Martens zichzelf een domme gele kaart. De Belgische international probeerde met een fraaie duik een strafschop af te dwingen. Hij kreeg er geen maar wel een tweede gele kaart.