Club Brugge heeft de goede start in de Champions League een indrukwekkend vervolg gegeven in Estádio do Dragão. De Belgische topclub walste mede dankzij een assist van Bjorn Meijer over FC Porto heen. Jeremie Frimpong leverde twee assists af bij Bayer Leverkusen.

FC Porto
0 - 4
Club Brugge
Club Brugge

Bij Brugge was Meijer de enige Nederlander op het wedstrijdformulier. Noa Lang ontbreekt nog altijd vanwege een enkelblessure, Ruud Vormer is niet ingeschreven voor de Champions League. Ferran Jutglà wees Brugge de weg in de tweede stad van Portugal. De Spaanse aanwinst versierde na een kwartier een penalty en schoot onberispelijk raak (0-1).

Sowah en Meijer
Ook bij het tweede doelpunt speelde de voormalig aanvaller van Barcelona een hoofdrol. Jutglà frommelde zich door de verdediging en kreeg de bal uiteindelijk bij Kamal Sowah. De Ghanees, die vorig seizoen op huurbasis bij AZ niet wist te scoren, passeerde doelman Diogo Costa vrijwel direct na rust (0-2). Daar bleef het niet bij voor Porto, want een scherpe voorzet van Meijer kon makkelijk worden binnengegleden door Andreas Skov Olsen (0-3).

In de slotfase maakte Antonio Nusa er zelfs nog 0-4 van. Door de eclatante overwinning in Porto grijpt Brugge de macht in Groep B. De Belgen zijn na de eerste twee duels nog als enige zonder puntenverlies.

Bayer Leverkusen
2 - 0
Atlético Madrid

Bayer Leverkusen en Atlético Madrid maakten er in de BayArena een weinig verheffende wedstrijd van. De bezoekers dachten in de eerste helft een penalty te verdienen, toen Edmond Tapsoba hands leek te maken in zijn eigen strafschopgebied. Michael Oliver weigerde de bal op de stip te leggen, werd door de VAR naar het scherm geroepen, maar bleef tot ongeloof van Atlético bij zijn beslissing.

De thuisploeg, met Frimpong, Mitchel Bakker en Timothy Fosu-Mensah op de bank, kon daar weinig tegenover zetten. Frimpong mocht twintig minuten voor tijd nog invallen en deed dat meer dan verdienstelijk. De Nederlander gaf vijf minuten voor tijd een assist op Robert Andrich, die de bal beheert binnenschoot (1-0). Even later bood Frimpong ook Moussa Diaby een niet te missen kans (2-0).

Door de late overwinning komt Leverkusen na twee wedstrijden in punten gelijk met Atlético. Beide ploegen boekten een overwinning en staan op drie punten, maar de Duitsers kunnen een beter doelsaldo overleggen.