Brugge blijft in spoor imponerend Anderlecht

Anderlecht onderstreepte zijn suprematie in België met een imponerende eerste helft. Club Brugge bleef op respectabele achterstand van de Brusselse koploper.

AA Gent-Anderlecht 1-3Anderlecht ging door waar het zondag tegen SV Zulte-Waregem was gebleven. Na 45 minuten zocht de Brusselse formatie de kleedkamer op met een comfortabele 3-0 voorsprong. AA Gent incasseerde treffers van Mbark Boussoufa, Roland Juhasz en Guillaume Gillet als teken van de Anderlecht-suprematie. De gasten herstelden zich na rust, maar kwamen niet verder dan kwam de eretreffer van Adnan Custovic.

KV Kortrijk-Club Brugge 0-3Club Brugge herstelde zich van de valse start van de play-offs. KV Kortijk was het slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van trainer Adrie Koster. Pas in de tweede helft maakte Club Brugge het verschil. Doelpunten van Ivan Perisic (2) en Maxime Lestienne brachten de zege op Kortrijk, waardoor de achterstand op Anderlecht tien punten bleef maar ook de voorsprong op nummer drie AA Gent groeide tot acht punten.