Bruce woest op 'briljante' Bacuna na bedreigen grensrechter

Reacties

Manager Steve Bruce van Aston Villa vindt dat Leandro Bacuna zichzelf een bijzonder slechte dienst heeft bewezen. De 25-jarige Nederlander werd zaterdag uit het veld gestuurd na een kopstoot-beweging richting de grensrechter in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Derby County.

Bruce woest op 'briljante' Bacuna na bedreigen grensrechter

'Ik vond hem echt geweldig spelen, maar hij heeft een grens overschreden. Het is treurig dat hij door zo'n domme actie nu enkele weken niet beschikbaar is. Van mij krijgt hij ook een fikse boete, dus hij zal zich voorlopig wel even ellendig voelen', zei Bruce op de website van de Championship-club.

Bacuna verloor diep in blessuretijd zijn zelfbeheersing nadat de grensrechter vlagde voor een overtreding van de middenvelder aan de zijlijn. Bacuna haalde vervolgens verhaal bij de grensrechter en maakte daarbij een kopstoot-beweging, wat hem een directe rode kaart opleverde.

'De grensrechter had het vreselijk mis door te vlaggen voor een overtreding', vond ook Bruce. 'Maar die grote frustratie is geen excuus om zo over de schreef te gaan. Ik vond Bacuna de beste speler op het veld, dus het is een schande dat hij die status heeft verkwanseld in het heetst van de strijd.'

Ondanks de late rode kaart van Bacuna boekte Aston Villa de eerste zege van 2017 na acht nederlagen in de eerste negen wedstrijden van dit jaar. De ploeg van Bruce staat nu op de zeventiende plek in het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.