Bruce neemt ontslag en laat Hull City verbijsterd achter

Reacties

Steve Bruce heeft vrijdag ontslag genomen bij Hull City. Het is nog onduidelijk waarom de manager na vier jaar besloten heeft op te stappen.

Bruce neemt ontslag en laat Hull City verbijsterd achter

Hull was hartstikke tevreden over Bruce, maar de trainer zelf kiest er nu voor om te vertrekken. Een week geleden sprak hij nog met de Engelse voetbalbond (FA) over de opvolging van Roy Hodgson als bondscoach, maar de FA geeft de voorkeur aan Sam Allardyce, die vrijdag officieel werd aangesteld als de nieuwe keuzeheer van de Engelsen.

Allardyce wordt op zijn beurt door de FA weggehaald bij Sunderland en dat kan volgens enkele Engelse media weleens de reden zijn van het vertrek van Bruce. De oud-speler van onder meer Manchester United zou namelijk de belangrijkste kandidaat zijn om Allardyce op te volgen bij Sunderland, waar hij in het verleden al anderhalf jaar als manager fungeerde. Ook David Moyes wordt met The Black Cats in verband gebracht. In elk geval neemt Mike Phelan (eerder de rechterhand van Sir Alex Ferguson) tot de aanstelling van een nieuwe manager de honneurs waar bij de Premier League-club.

De 55-jarige Bruce is al sinds 1998 werkzaam als coach. Hij werkte voor achtereenvolgens Sheffield United, Huddersfield Town, Wigan Athletic, Crystal Palace, Birmingham City, Wigan Athletic, Sunderland en Hull City. Die laatste club leidde hij al twee keer naar promotie naar de Premier League, voor het laatst in mei van dit jaar. Overigens maakt zijn zoon Alex Bruce deel uit van de A-selectie van Hull.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.