Brouwers teleurgesteld over nieuwe reserverol bij BMG

De Nederlanders bij Borussia Mönchengladbach bevinden zich in een moeilijke fase. Luuk de Jong heeft de torenhoge verwachtingen als nieuwe spits nog niet kunnen waarmaken en verdediger Roel Brouwers lijkt dit seizoen opnieuw buiten het basisteam te vallen.

Brouwers teleurgesteld over nieuwe reserverol bij BMG

'Natuurlijk ben ik teleurgesteld', zegt de Limburger in Express. Zaterdag tijdens de regioderby bij Fortuna Düsseldorf (0-0) moest hij wijken voor de nieuw aangetrokken verdediger Álvaro Domínguez.

'De twee voorgaande wedstrijden (voor de competitie tegen 1899 Hoffenheim en de return van de play-offs Champions League bij Dinamo Kiev, red.) heb ik goed gespeeld. Daarom had ik gehoopt mijn plaats te behouden', zegt Brouwers.

Na het vertrek van Dante naar Bayern München lagen er voor Brouwers kansen weer vaste basisspeler te worden in Gladbach. De voorbije duels ontbrak Domínguez, voor achteneenhalf miljoen euro aangetrokken van Atlético Madrid, vanwege maagklachten.

'De club heeft drie centrumverdedigers, dat is duidelijk', verwijst Brouwers naar de Spanjaard en ook verdediger Martin Stranzl. 'Ik zal het nu op de training mijn best moeten doen. Ik moet laten zien dat ik erbij hoor.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's