Brouwers staat voor afscheid bij Mönchengladbach

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat de wegen van Roel Brouwers (32) en zijn club Borussia Mönchengladbach komende zomer zullen scheiden. De verdediger heeft een aflopend contract en de club is niet van plan dat te verlengen.

Brouwers staat voor afscheid bij Mönchengladbach

'We hebben Roel gezegd dat we zijn contract nu niet gaan vernieuwen', citeerde het Duitse Kicker technisch directeur Max Eberl. Daarmee lijkt na zeven jaar een einde te komen aan Brouwers' verblijf bij de Bundesliga-club. 'Iedereen weet hoezeer ik gehecht ben aan Borussia, maar de club heeft plannen waar ik niet in voor kom. Dus ik moet op zoek naar een nieuwe club', werd Brouwers geciteerd in de Duitse media.

Brouwers zou graag langer bij de club blijven. 'Het liefst zou ik in Gladbach blijven, nog altijd heb ik het hier prima naar mijn zin', meldde hij in januari aan Voetbal International. 'Mocht ik opnieuw met twee seizoenen kunnen verlengen, dan heeft dat mijn voorkeur. Al moet ik dan wel uitzichten hebben om geregeld te voetballen. Zo niet, dan is Roda JC een heel serieuze optie', vertelde hij destijds.

Die speeltijd is dit seizoen net het probleem. Waar hij in vorige seizoenen nog tot een wedstrijd of twintig kwam, staat de teller nu op vijf Bundesliga-duels, mede door blessureleed. Hij kreeg slechts twee keer een basisplaats toebedeeld en mocht maar één keer negentig minuten blijven staan.

De deur voor een terugkeer bij Roda JC, de ploeg waar hij voor zijn komst naar Duitsland speelde, lijkt nu open te staan. De Limburgers hadden de verdediger al gepolst voor een terugkeer afgelopen winter. Brouwers wachtte echter de gesprekken met Gladbach af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.