Brouwers scoort bij eerste oefenduel FC Utrecht vanaf eigen helft

FC Utrecht, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle hebben vrijdagavond hun eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Voor PEC ging het echter nog opvallend moeizaam tegen de amateurs van VV Berkum. Bij FC Utrecht zorgde Luuk Brouwers voor het mooiste moment van de avond.

Utrecht startte de voorbereiding tegen het Regioteam Amersfoort en won met 0-6. Brouwers maakte de mooiste goal van de oefenwedstrijd: in de eerste helft scoorde de middenvelder met een schot vanaf eigen helft. Het betekende de 0-4, na een eerdere goal van Tommy St. Jago en een dubbelslag van nieuwkomer Mats Seuntjens. In de tweede helft maakte Guido den Daas een eigen doelpunt en verzorgde Bart Ramselaar in zijn geboortestad het slotakkoord.

Het doelpunt van Brouwers vind je op 1.14.20:

Sparta haalde bij de eerste wedstrijd met Jeroen Rijsdijk als (vaste) hoofdtrainer nét niet de dubbele cijfers. De amateurs van Bergambacht werden met 0-9 verslagen. Dat een tiende goal uitbleef moest Jeremy van Mullem zich aantrekken: hij miste in de tweede helft een strafschop.

PEC had het een stuk lastiger met de amateurs van VV Berkum, die slechts met een kleine marge verslagen werden: 1-3. In de eerste helft maakte Mohamed Oukhattou in een tijdsbestek van vier minuten ('24 en '28) twee doelpunten voor PEC. Berkum gooide de handdoek echter niet in de ring en kort na rust maakte Giorney Rojer de aansluitingstreffer. Pas in blessuretijd stelde PEC de zege veilig, via Denzel Kuijpers.

Zaterdag komt PEC weer in actie: dan tegen landskampioen Feyenoord.