Brouwers in Champions League, scorende Verhaegh onderuit

Reacties

Roel Brouwers heeft zich met Borussia Mönchengladbach geplaatst voor de Champions League, terwijl Klaas-Jan Huntelaar met Schalke 04 de Europa League ingaat. Schalke won thuis met 1-0 van Paderborn en Mönchengladbach zegevierde bij Werder Bremen: 0-2.

Brouwers in Champions League, scorende Verhaegh onderuit

Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach 0-2
Roel Brouwers heeft zich met Borussia Mönchengladbach geplaatst voor de Champions League. De 33-jarige verdediger hield met zijn elftal de nul tegen Werder Bremen, waardoor twee doelpunten van Raffael (foto, rechts) in de tweede helft voldoende waren om drie punten te pakken. Mönchengladbach is dankzij de zege niet meer te achterhalen door nummer vier Bayer Leverkusen en dus is directe kwalificatie voor het miljoenenbal een feit.

Werder deed juist bijzonder slechte zaken in de strijd om Europees voetbal. De zesde plaats is na de nederlaag tegen Mönchengladbach niet meer bereikbaar, waardoor een ticket voor de Europa League alleen nog haalbaar is als VfL Wolfsburg de DFB-Pokal wint. Dan geeft namelijk ook de zevende positie recht op voorrondes van de Europa League. De huidige nummer zeven Borussia Dortmund heeft net als Werder 43 punten, maar wél een veel beter doelsaldo.

Schalke 04 – Paderborn 1-0
De supporters van Schalke 04 gaven tegen Paderborn blijk van hun onvrede over de recente resultaten door in de eerste helft doodstil te blijven. Dat leek niet inspirerend te werken voor de ploeg van spits Klaas-Jan Huntelaar. Thuis tegen promovendus Paderborn bleef de ploeg van trainer Roberto Di Matteo voor rust namelijk steken op 0-0. Twee minuten voor tijd pakte Schalke alsnog de zege. Na een duel met Huntelaar werkte Uwe Hünemeier de bal in zijn eigen doel: 1-0. Schalke, de nummer vijf van de Bundesliga, is nu zeker van deelname aan de Europa League volgend seizoen.

Klaas-Jan Huntelaar in duel met Uwe Hünemeier.
Klaas-Jan Huntelaar in duel met Uwe Hünemeier.

Voor Paderborn ziet het er minder rooskleurig uit. Door het verlies tegen Schalke is de ploeg de nieuwe hekkensluiter van de Bundesliga. Volgende week staat voor Paderborn de degradatiekraker tegen het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens op het programma, waardoor een ontsnapping nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 2-1
Over twee weken treffen VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund elkaar in de Duitse bekerfinale. Nu konden beide teams vast ervaren hoe de verhoudingen liggen bij een confrontatie in de Bundesliga. Wolfsburg deed daarbij gelijk van zich spreken door binnen een minuut op voorsprong te komen. Daniel Caligiuri maakte af op aangeven van Kevin De Bruyne, die alweer zijn 21ste assist van dit seizoen gaf. Een record op het hoogste niveau in Duitsland.

Dortmund kwam nog wel terug dankzij een benutte strafschop van Pierre-Emerick Aubameyang, maar Wolfsburg trok aan het langste eind door een goal van Naldo in de 49ste minuut: 2-1. Bas Dost, die vorige week nog twee keer scoorde tegen Paderborn, kon dit keer geen bijdrage leveren aan de productie van Wolfsburg, dat tweede staat. Dortmund blijft zevende staan, een plaats die recht geeft op Europees voetbal als in de strijd om de DFB-Pokal Wolfsburg opnieuw te sterk blijkt.

FC Augsburg – Hannover 96 1-2
Ondanks een doelpunt van aanvoerder Paul Verhaegh heeft FC Augsburg zich thuis geblameerd tegen degradatiekandidaat Hannover 96. De 31-jarige rechtsback nam in de dertigste minuut zijn verantwoordelijkheid bij een strafschop en schoot in tegenstelling tot vorige week tegen Bayern München wél raak. Met een schitterende Panenka.

Paul Verhaegh voerde tegen Hannover 96 zijn doelpuntenproductie in de Bundesliga op tot zes.
Paul Verhaegh voerde tegen Hannover 96 zijn doelpuntenproductie in de Bundesliga op tot zes.

Door de tandem Jimmy Briand-Lars Stindl nam Hannover echter de punten mee uit Augsburg. Stindl maakte namelijk twee doelpunten en beide keren was Briand de aangever. Hannover klimt daardoor naar de vijftiende positie. Omdat de concurrenten van Augsburg eveneens punten morsten blijft Verhaegh zesde staan met zijn elftal en is een punt volgende week voldoende om Europees voetbal veilig te stellen.

Het competitieslot gaat echter aan de neus van Verhaegh voorbij, want hij pakte in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart. Spits Raul Bobadilla kreeg bovendien ook rood, waardoor Augsburg eindigde met negen man. Ook Hannover haalde niet met elf man het einde van de wedstrijd. Bij de bezoekers werd Hiroki Sakai van het veld gestuurd, net als Verhaegh kreeg hij twee keer geel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.