Brood zet Affane uit selectie Roda na frequent wangedrag

Trainer Ruud Brood van Roda JC heeft aanvaller Amin Affane voorlopig uit de selectie gezet. De negentienjarige Zweed, gehuurd van Chelsea, wordt gestraft omdat hij dit seizoen met zijn gedrag al vaker voor irritatie zorgde.

Brood zet Affane uit selectie Roda na frequent wangedrag

Afgelopen maandag, tijdens een wedstrijd met Jong Roda JC, maakte Affane zich naar verluidt weer onmogelijk met vedettegedrag. Hij klaagde over pijntjes, besloot zelf van het veld te stappen en negeerde zo de aanwijzingen van trainer Regillio Vrede. Brood houdt het op 'vervelende maniertjes', maar erkent dat Affane vaker voor problemen heeft gezorgd.

'Hij heeft een paar acties ondernomen die niet kunnen, die hij moet afleren', laat Brood weten. 'En dan heb ik het over gedrag zowel op als buiten veld. Zo ga je niet met elkaar om. Hij is heus niet de lastigste speler met wie ik ooit heb gewerkt, maar het gaat erom dat die jongen nu van zijn fouten gaat leren. Hij is genoeg gewaarschuwd.'

Affane kwam afgelopen zomer over van de Londense topclub en kende een veelbelovend begin bij Roda. Maar de prestaties werden minder, het rendement van zijn dribbels was te laag en de jeugdinternational verloor zijn basisplaats.

Tijdens het 2-2 gelijkspel tegen AZ vorige week maakte hij pas zijn eerst speelminuten van het kalenderjaar. 'We gaven hem dus weer een nieuwe kans, maar helaas pakt hij het uiteindelijk toch niet goed op', zegt Brood. 'Daarom leek het ons beter als hij zich nu eerst maar eens in het tweede gaat bewijzen. Hoe lang dat duurt, ligt aan hemzelf.' (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen