Brood roemt mentale kracht van lang ongeslagen Roda

Roda JC Kerkrade bivakkeert in de Eredivisie op de zestiende plaats, maar is paradoxaal genoeg nu langer ongeslagen dan elke andere club: acht wedstrijden op rij. Heel veel punten leverde dat de Limburgers echter niet op, aangezien maar twee van die acht duels in een overwinning eindigden: 2-4 bij VVV-Venlo en 2-0 tegen NEC.

Brood roemt mentale kracht van lang ongeslagen Roda

Afgelopen zaterdag speelde Roda – dat sinds 2 december niet meer verloor – in eigen huis met 2-2 gelijk tegen AZ. 'Aangezien we nog steeds heel laag staan zegt onze serie mij niet zo veel', stelt trainer Ruud Brood. 'Wij moeten nog altijd zorgen dat we onderin wegkomen en dus is het tijd dat we meer wedstrijden gaan winnen. Maar de resultaten geven natuurlijk wel aan dat we op de goede weg zijn. Dat zie je ook aan ons spel. AZ was tegen ons in de tweede helft veroordeeld tot counteren, dat zegt wel wat.'

'Ik ben ook zeer tevreden over onze wedstrijdmentaliteit', vervolgt Brood (op de foto links) over andere aspecten. 'Wij hebben nu een ploeg die keihard werkt en telkens weet terug te vechten na tegenslag. Met die instelling moeten we de komende weken door blijven gaan. De verschillen zijn nog zo verdomde klein, alles is nog mogelijk. Wij krijgen al onze concurrenten nog, dat biedt perspectief.'

NieuwkomersBrood noemt een aantal factoren voor de verbeterde prestaties van zijn team: spelers die terugkeerden van blessures, het vertrouwen dat groeit door een aantal goede resultaten en niet op de laatste plaats de nieuwkomers Frank Demouge en Roly Bonevacia.

'Die twee zijn heel duidelijk van toegevoegde waarde. Roly zorgt voor meer voetbal en Frank is een spits die anderen beter laat spelen. Met Sanharib Malki vormt hij voorin een sterke tandem.' Zondag wacht voor Roda een wedstrijd op bezoek bij FC Utrecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen