Brood prijst wereldgoal Fledderus en doelman Kurto

Roda JC had slechts vijf minuten nodig om een 2-0 achterstand tegen VVV-Venlo volledig om te buigen (2-4). Als winnende trainer wist Ruud Brood niet wat hij zag.

'We hadden het gevoel dat we ze bij de strot konden grijpen', stelde Brood na afloop. 'Als het dan zo uitpakt dat je in een korte tijd de ene goal na de andere maakt, dan is dat prima. Dat Mark-Jan Fledderus op zo'n manier de 2-3 maakt is natuurlijk schitterend.'

De middenvelder was belangrijk met zijn doelpunt. 'Ik was zo boos in de rust. Hoe apathisch we stonden te voetballen… Er zijn de nodige scheldwoorden in de rust gevallen', lachte Fledderus, die wel vaker mooi van afstand wist te scoren. 'Maar er zijn er niet veel zo mooi als deze geweest.'

Buiten de cruciale 2-3 van Fledderus was doelman Filip Kurto zeer belangrijk. Bij een 2-4 stand maakte Danilo hands, kreeg rood en veroorzaakte daarmee een strafschop die Kurto keurig tegenhield.

'Het kon toen twee kanten op gaan. Het had zomaar kunnen spoken als VVV de 3-4 had gemaakt en wij met een man minder hadden gestaan. Maar nu pakt hij die bal fantastisch. We hebben er keihard voor geknokt en gevochten. Het is fijn om een keertje het geluk aan onze zijde te hebben.'

VVV-trainer Ton Lokhoff was op weg naar een uitstekend resultaat toen zijn ploeg met 2-0 voor kwam te staan, maar hij zag de wedstrijd op bizarre wijze kantelen. Binnen een mum van tijd stond het 2-3. 'Ongelooflijk. Voordat we iets konden doen was het plotseling 2-3. Alles wat er op het doel afvloog, ging erin. Het ging echt heel snel, dat waren vijf hele rare en slechte minuten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.