Brood en Steijn hebben vrede met doelpuntloze remise

Roda JC Kerkrade-trainer Ruud Brood en ADO Den Haag-coach Maurice Steijn (foto) hadden na afloop van het 0-0 gelijkspel in het Parkstad Limburg Stadion vrede met de doelpuntloze puntendeling.

'ADO heeft de kansen gehad en wij ook. Je had zeker kunnen verliezen, maar ook kunnen winnen. Ik denk dat 0-0 uiteindelijk de juiste verhouding was', aldus Brood na afloop van de wedstrijd.

ADO kreeg in de eerste helft de beste kansen, en dat zinde Brood niet. 'Ik vond dat we slecht druk zetten op hun laatste linie, waardoor ze Danny Holla wat makkelijker konden bereiken. In de tweede helft hebben we dat omgezet, zijn we met de punt naar voren gaan spelen en toen zag je dat zij veel meer moeite hadden.'

In de tweede helft leken de kansen daarom te keren, maar Bart Biemans kopte namens de thuisploeg op de lat. 'Ik vond dat we de tweede helft naar ons toe trokken', vervolgt Brood. 'ADO wachtte eigenlijk op de omschakeling. Ik denk dat we in de slotfase echt aan het drukken waren, maar helaas hebben we niet door kunnen bijten en een goal kunnen maken.'

ADO-trainer Maurice Steijn dacht er hetzelfde over. 'Wij waren in de eerste helft heel slordig aan de bal, maar krijgen wel twee goede kansen met Rydell Poepon en Tjaronn Chery. In de tweede helft gingen zij meer druk geven naar voren. Al met al denk ik dat de eindstand wel terecht is.'

'Ik had het idee dat het er in de laatste tien minuten niet meer in zat voor ons. Toen koesterden we dat punt. Ik vind het knap dat mijn ploeg, ook al is het voetbal niet zo flitsend, in staat is om in dit soort wedstrijden een punt te pakken', besloot Steijn tevreden. Foto: VI Images