Brood droomkandidaat bij financiers en directeur NAC

Reacties

Ruud Brood, de huidige trainer van NEC Nijmegen, is dé droomkandidaat van de financiers en algemeen directeur Justin Goetzee van NAC Breda om de vacante trainerspositie in te gaan vullen. Het lijkt er evenwel op dat Eric Hellemons en Rob Penders voorlopig aanblijven.

Brood droomkandidaat bij financiers en directeur NAC

De nieuwe trainer van NAC moet passen bij de clubcultuur en de manier waarop de Bredanaars willen voetballen, en bovendien over de nodige ervaring beschikken. Dat blijkt uit de profielschets die maandag is opgesteld door de Bredase club. Voorlopig nemen interim-trainer Eric Hellemons en zijn assistent Rob Penders de honneurs waar in het Rat Verlegh Stadion.

Als zij het goed doen, is het zeer waarschijnlijk dat NAC de komende tijd met hen doorgaat. 'Er is op dit moment nog niet met kandidaten gesproken', laat technisch directeur Graeme Rutjes weten aan Voetbal International. Hij noemt het eventueel aanblijven van Hellemons en Penders 'een zeer serieus scenario'. 'Als zij het goed doen is dat voor ons op dit moment een prima optie.' Later kan NAC dan alsnog besluiten om óf een tussenpaus, óf een trainer voor langere tijd aan te stellen.

Bekend is dat huidig NEC-trainer Ruud Brood in de ogen van de financiers van NAC al tijden de gedroomde kandidaat is om hoofdtrainer te worden in het Rat Verlegh Stadion. Dat geldt ook voor algemeen directeur Justin Goetzee, met wie Brood samenwerkte bij RKC Waalwijk, al zal hij dat naar buiten toe nooit zeggen. De voormalig speler en jeugdtrainer van de Brabanders heeft echter nog een tot de zomer doorlopend contract in Nijmegen, waardoor de kans dat hij de opvolger wordt van de eerder deze maand ontslagen Nebojsa Gudelj, klein is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.