Bronzen Stier voor PSV, VVV de lachende tweede

Jong PSV heeft de eerste periodetitel in de Jupiler League gewonnen. VVV-Venlo griste het ticket voor de play-offs voor de neus van NAC Breda weg.

RKC Waalwijk – Jong PSV 1-1
Jong PSV heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel. De Eindhovense beloftes pakten tegen RKC Waalwijk het 21 punten van het seizoen. Sam Lammers bewees andermaal zijn waarde voor Jong PSV. De spits was in de eerste helft nog gestuit door doelman Tamati Williams, die echter in 68ste minuut geen antwoord had op de inzet van Lammers.

Het negende doelpunt van de spits was genoeg voor het resultaat dat zekerheid gaf over de strijd om de eerste periode. Ook de gelijkmaker van RKC – Pieter Langedijk benutte een strafschop – kon het feestje niet verstieren. Jong PSV heeft met het punt de bijbehorende beloning in de vorm van een Bronzen Stier te pakken. Voor een ticket voor de play-offs kwamen de beloftes niet in aanmerking.

Achilles '29 – VVV-Venlo 0-3
Om kans te maken op de tweede plaats en daarmee een ticket voor de play-offs moest VVV met ruime cijfers winnen van Achilles '29. Een overwinning was een noodzakelijke maar geen voldoende voorwaarde aangezien twee punten moesten worden goed gemaakt op NAC. De Limburgers deden na rust was ze moesten doen. Ralf Seuntjens, Torino Hunte en Johnatan Opoku maakten de goals in Groesbeek, waar VVV helemaal kon juichen na het horen van het nieuws uit Volendam. NAC had verloren en daardoor was het play-offsticket voor de Limburgers.

FC Volendam – NAC Breda 2-1
Voor de Bronzen Stier moest Jong PSV drie punten verspelen, maar NAC Breda kon wel op eigen kracht een ticket voor de play-offs veiligstellen. Een zege op concurrent FC Volendam was daarvoor genoeg. Halverwege de eerste helft zette Cyriel Dessers de Brabantse gasten op het juiste spoor. Kees Kwakman bracht in de 53ste minuut de wedstrijd weer in evenwicht. Met een kopbal maakte de Volendammer de voorsprong van zijn oude club ongedaan.

Een rode kaart voor Volendam-doelman Hobie Verhulst – hij torpedeerde de doorgebroken Giovanni Korte – bood NAC in de 58ste minuut perspectieven. Maar het was de thuisploeg die betere kansen kreeg en uiteindelijk via een strafschop ook de punten pakte. Kevin van Kippersluis besliste de wedstrijd aan De Dijk in het voordeel van Volendam, dat daarmee NAC Breda een kater bezorgde.

FC Eindhoven – Jong Ajax 2-1
Jong Ajax had nog een rol kunnen spelen in de strijd om het eerste play-off-ticket. Maar de ploeg van trainer Marcel Keizer moest in het Jan Louwers Stadion de derde nederlaag van het seizoen incasseren. Dario van den Buijs dwong de Amsterdammers met een benutte strafschop in de achtervolging. De jacht op de gelijkmaker resulteerde in de 1-1 van Pelle Clement. Het laatste woord was echter voor PSV-huurling Rai Vloet. Zijn treffer in de extra tijd bracht FC Eindhoven de drie punten