Bronzen Stier voor Cambuur-middenvelder Monteiro

Reacties

Jamiro Monteiro van SC Cambuur is door de trainers, aanvoerders en supporters van de Jupiler League-clubs uitgeroepen tot de beste speler van de derde periode.

Bronzen Stier voor Cambuur-middenvelder Monteiro

De 23-jarige Kaapverdiaan troefde in de verkiezing (in willekeurige volgorde) Tom Overtoom (Almere City FC), Johnatan Opoku (VVV-Venlo) en Joey Veerman (FC Volendam) af.

Monteiro ontpopte zich op het Friese middenveld tot een belangrijke kracht bij de opmars van SC Cambuur. Donderdagavond neemt Monteiro het met zijn ploeggenoten op tegen AZ in de halve finale van de strijd om de KNVB-beker.

Trainer Maurice Steijn van koploper (en tevens de beste ploeg uit de derde periode) VVV-Venlo werd uitgeroepen tot beste trainer, de achttienjarige Volendam-middenvelder Joey Veerman tot grootste talent. Tom Boere maakte opnieuw de meeste goals (acht stuks) in de periode. De topschutter van Oss, dit seizoen al goed voor 28 doelpunten, heeft dit seizoen al drie Bronzen Stieren veroverd. Boere werd tweemaal onderscheiden als topschutter en was de beste speler in de tweede periode.

De winnaars dingen automatisch mee naar de Gouden Stieren die aan het einde van het seizoen zullen worden uitgereikt. Abdelhak Nouri (Jong Ajax) en Tom Boere (FC Oss) werden eerder dit seizoen verkozen tot de beste spelers van de periodes één en twee. Pascal Jansen (Jong PSV) en Roy Hendriksen (Helmond Sport) ontvingen een Bronzen Stier als beste trainer, terwijl Sam Lammers (Jong PSV) en Frenkie de Jong (Jong Ajax) Veerman voorgingen als het grootste talent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.