Brøndby IF zakt verder weg in Denemarken

Regerend landskampioen Brøndby IF heeft zich in de Deense Superliga niet kunnen herstellen van de uitschakeling tegen Rosenborg BK, in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Michael Laudrup kwam op eigen veld niet verder dan een schamele 1-1 tegen subtopper Esbjerg fB: 1-1.

Brøndby kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. Aanvaller Peter Madsen maakte in de 37ste minuut de openingstreffer en liet daarmee zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen aantekenen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwamen de bezoekers echter langszij door een doelpunt van Jan Kristiansen.

Aalborg aB is sinds zondag de nieuwe koploper in Denemarken. De landskampioen van 1999 was voor eigen publiek FC Kopenhagen de baas en won met 3-0. Allan Gaarde, Anders Oper en Thomas Augustinussen maakten de doelpunten.

Voor FC Kopenhagen, dat de wedstrijd met negen man eindigde nadat Bo Svensson en Sibusiso Zuma in de slotfase de rode kaart hadden gekregen, was het de eerste nederlaag in twintig competitiewedstrijden.