Broers Wuytens opvallende marathonmannen in Eredivisie

Reacties

Er zijn acht veldspelers die tot nu toe geen minuut gemist hebben in de Eredivisie. Opvallend is dat de broers Dries en Stijn Wuytens van Willem II allebei tot dat selecte gezelschap behoren.

Broers Wuytens opvallende marathonmannen in Eredivisie

Dries (24) en Stijn (26) speelden alle zeventien competitieduels van begin tot eind mee, goed voor een totaal van 1530 speelminuten per persoon. Willem II is door dat sterke familiestaaltje met Excelsior de enige club die twee veldspelers heeft die nog geen minuut gemist hebben.

Met die indrukwekkende serie zetten de broers Wuytens hun sterke reeks van vorig seizoen voort. Over de jaargang 2014/15 behoorden Dries (3014 minuten) en Stijn (2790 minuten) tot de 25 Eredivisie-veldspelers met de meeste speelminuten. Het zijn van een marathonman zit overigens niet bij elk lid van de Wuytens-familie in de genen, want neef Jan kwam namens AZ de afgelopen maanden geen minuut in actie en is dan ook op zoek naar een nieuwe club.

Behalve Dries en Stijn Wuytens speelden ook Bas Kuipers (Excelsior), Kamohelo Mokotjo (FC Twente), Aaron Meijers (ADO Den Haag), Santiago Arias (PSV), Adil Auassar (Excelsior) en Dirk Kuijt alle wedstrijden van hun clubs volledig mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.