Broer Pogba legt vinger op zere plek: 'Mourinho was het probleem'

Reacties

Paul Pogba heeft er zelf nog weinig over gezegd, maar volgens zijn oudere broer Mathias Pogba had de inmiddels ontslagen José Mourinho een slechte invloed op het spel van de Franse wereldkampioen bij Manchester United.

Broer Pogba legt vinger op zere plek: 'Mourinho was het probleem'

Pogba was in de eerste seizoenshelft geen schim van zichzelf, totdat Mourinho in december werd ontslagen na de verloren kraker tegen Liverpool (3-1). Onder diens opvolger Ole Gunnar Solskjaer bloeide de 25-jarige middenvelder weer op. Hijzelf zei na de competitiezege op AFC Bournemouth al dat de spelers van United weer genieten door de aanvallende speelstijl. Over zijn verstandhouding met Mourinho repte hij echter met geen woord.

Dat deed de drie jaar oudere Mathias, ex-speler van Sparta Rotterdam en tegenwoordig actief in Frankrijk voor Tours, maandagavond wel in het praatprogramma van het Franse medium RMC Sport. 'Mourinho was het probleem, punt-uit', legde de 28-jarige spits de vinger op zere plek. 'In de kleedkamer, buiten de kleedkamer, overal. Ik ken mijn broer. Als je tegen hem zegt: ga gewoon voetballen, dan doet hij de rest.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Solskjaer liet in zijn eerste weken als interim-manager van United al weten dat hij woorden van gelijke strekking had gebezigd. Maar er was volgens Mathias Pogba meer aan de hand. 'Wat we zien van Mourinho is dat hij altijd de maestro wil zijn, hij wil altijd het middelpunt van de aandacht zijn. Paul vindt dat niet eens zo belangrijk, maar je moet hem respecteren. Dan respecteert hij jou. Geef je hem vertrouwen, dan beslist hij wedstrijden voor je.'

Dat deed de 25-jarige Pogba onder Mourinho inderdaad nog maar zelden. Na zijn goals tijdens de eerste twee speelronden van de Premier League, scoorde hij alleen eind oktober nog een keer tegen Everton. De laatste weken voor het vertrek van The Special One was hij zelfs bankzitter. Sinds zijn ontslag scoorde Pogba vier keer en was hij ook nog eens goed voor drie assists. Het onderstreept het bevrijdende effect dat het ontslag van Mourinho had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.