Broedermoord brengt Willem II zege in play-offs

Ondanks een valse start zette Willem II een belangrijke stap op weg naar handhaving. FC Eindhoven boog het hoofd door de 'broedermoord' van Arjan Swinkels.

Broedermoord brengt Willem II zege in play-offs

Trainer Theo de Jong stond voor een bijzonder lastige opgave om Willem II in korte tijd voor te bereiden op de play-offs om lijfsbehoud. De vervanger van de opgestapte Arno Pijpers zag zijn ploeg een pijnlijke start maken bij FC Eindhoven.

Al na twee minuten tekende een lastige avond zich af. Willem II-linksback Mehmet Akgün verloor knullig de bal, Ivo Rossen profiteerde en vond met zijn voorzet de helemaal vrijgelaten Leon Kantelberg bij de eerste paal; 1-0. Het antwoord van Willem II liet lang op zich wachten. Pas halverwege de tweede helft kwam de gelijkmaker op het scorebord. Stef Nijland tekende voor de 1-1 en leverde tien minuten later ook zijn aandeel in de winnende treffer.

FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels schoot in poging voor opruiming te zorgen de bal tegen Nijland aan. De bal kwam voor de voeten van zijn broer Arjan Swinkels, die wel in Tilburg doorbrak. De aanvoerder van Willem II werkte in twee pogingen de bal in het doel van FC Eindhoven, waardoor de Eredivisionist de beste papieren hebben om de derde ronde van de play-offs te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen