Britse Olympiër Bellamy van Liverpool naar Cardiff City

Craig Bellamy verruilt Liverpool voor Cardiff City. Alleen een medische keuring scheidt de 33-jarige aanvaller nog van een contract bij de club uit zijn geboorteplaats.

Britse Olympiër Bellamy van Liverpool naar Cardiff City

Om weer in eigen land te gaan voetballen neemt de Welshman genoegen met een flinke salarisverlaging. Volgens verschillende Engelse media gaat hij 'slechts' 45 duizend euro per week verdienen, een flinke achteruitgang ten opzichte van de 115 duizend euro die hij wekelijks bij Liverpool opstreek.

Wel kan Bellamy, die met Groot-Brittannië nog op de Olympische Spelen uitkwam, naar verluidt op een bonus van één miljoen pond rekenen als hij Cardiff aan promotie naar de Premier League helpt. Afgelopen seizoen eindigden de Bluebirds nog als zesde in het Championship, maar slaagden ze er via de play-offs niet in om promotie af te dwingen.

In het seizoen 2010/11 speelde Bellamy ook al voor Cardiff. In 35 competitieduels kwam hij toen tot elf treffers. Na dat seizoen keerde hij terug bij Manchester City, dat hem in de zomer van 2011 transfervrij naar Liverpool liet vertrekken.

Bij The Reds speelde Bellamy afgelopen seizoen 37 officiële wedstrijden, waarin hij negen keer doel trof. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's