Brisbane Roar maakt zich op voor komst Kluivert

Patrick Kluivert krijgt een warm welkom bij Brisbane Roar. De komst van de oud-Ajacied past in de 'extreme ambities' van de Australische club.

Brisbane Roar maakt zich op voor komst Kluivert

'Op korte termijn kan hij de spelers inspireren om hun volgende wedstrijd naar een hoger plan te tillen', zei trainer Ange Postecoglou. 'Het gebeurt niet vaak dat een speler in dit land de kans krijgt te werken met en te leren van een van de grootste spelers van deze tijd.'

Kluivert (33) moet tijdens zijn verblijf van twee weken in Brisbane de Roar-spelers helpen de halve finale van de A-League te bereiken. De oud-international gaat als trainer aan de slag. Maar ook daarna verwacht de club nog een positieve bijdrage van de oud-international.

'Op lange termijn gaat het om bouwen van goede relaties buiten het Australische voetbal en die contacten te gebruiken om de club te versterken', aldus Postecoglou. 'We zijn extreem ambitieus en zien het bezoek van Patrick als de start van onze plannen een sterke club op te bouwen, niet alleen in Australië maar ook in Azië.'

Kluivert wordt in Europa een ambassadeur voor Brisbane Roar. 'De komst van Patrick is een indicatie van de grote dingen die ons staan te wachten als club', zei algemeen directeur Peter McLennan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen