'Briljante' Bony heeft geen last van zenuwen

Reacties

Swansea City-manager Gary Monk koestert de doelpunten en het karakter van Wilfried Bony, die zegt geen enkele last te hebben van zenuwen.

'Briljante' Bony heeft geen last van zenuwen

Zaterdag vervulde Bony een hoofdrol bij Swansea door in de extra speeltijd van de eerste helft de 1-1 te maken tegen Newcastle United. Vlak voor het laatste fluitsignaal hielp de Ivoriaanse spits Swansea aan drie punten door een strafschop te benutten, waarmee hij een einde maakte aan de degradatiezorgen van de Engelse club. Marvin Emnes vervulde ook een hoofdrol, door de penalty te versieren.

Op de clubwebsite reageerde Bony nuchter op zijn heldenrol. 'De 2-1 was mijn belangrijkste doelpunt voor Swansea, omdat het ons drie punten opleverde en dat was cruciaal. Ik focuste me maar op twee dingen: scoren en kijken naar de klok, om te zien hoeveel tijd er nog te spelen was. Ik had geen last van zenuwen. Ik oefende een paar dagen geleden op de training en een penalty is altijd hetzelfde. Het enige wat verandert, is in welke hoek je schiet.'

Briljant
Monk kwam in gesprek met de BBC superlatieven tekort voor zijn aanvalsleider. 'Hij speelde briljant voor ons en hij wordt alleen maar beter. Bony was geweldig. Michu had een moeilijk seizoen met veel blessures en Bony heeft de handschoen opgepakt. Je kunt niet klagen als iemand meer dan twintig doelpunten maakt in zijn eerste seizoen. Maar het is niet alleen dat, hij is ook een geweldig karakter in de kleedkamer.'

Bony scoorde al 23 keer in zijn debuutseizoen: veertien in de Premier League, één in de strijd om de League Cup, drie in het FA Cup-toernooi en vijf in de Europa League. Bony heeft nog drie duels om de prestatie van Michu te evenaren. De Spaanse spits maakte vorig seizoen achttien doelpunten in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.