Brighton gaat aan de haal met transfervrije Mäenpää

Reacties

Niki Mäenpää speelt vanaf komend seizoen voor het Engelse Brighton & Hove Albion. De dertigjarige Finse doelman komt transfervrij over van VVV-Venlo.

Brighton gaat aan de haal met transfervrije Mäenpää

'We zijn erg tevreden met de komst van Niki naar Brighton. Het is een ervaren doelman die in het verleden actief was in Frankrijk en Nederland', laat manager Chris Hughton weten op de clubwebsite.

Brighton & Hove Albion, dat in het afgelopen seizoen twee plaatsen boven de degradatiestreep van het Engelse Championship eindigde, neemt de Fin transfervrij over uit De Koel.

Overigens was Brighton niet de enige club die belangstelling toonde voor de goalie. Eerder liet zijn zaakwaarnemer Richinel Bryson aan Voetbal International weten dat Mäenpää de aanbiedingen voor het oprapen had, maar dat de voorkeur van de 22-voudige international wel naar Engeland uitging.

Mäenpää streek in de zomer van 2012 neer in Venlo. Na avonturen bij achtereenvolgens RC Lens, FC Den Bosch, Willem II en AZ speelde hij liefst 114 officiële duels namens VVV, waaronder 33 in de Eredivisie.

Resida|
De Limburgers presenteerden na het vertrek Mäenpää de nieuwste aanwinst voor het komende seizoen. Leandro Resida stapt definitief over naar VVV. De 25-jarige buitenspeler komt transfervrij over van FC Emmen en tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.