Breukers verlengt contract: op het punt om geschiedenis te schrijven

Reacties

Tim Breukers heeft zijn contract bij Heracles Almelo met een jaar verlengd. De 32-jarige verdediger was al een van de boegbeelden, maar kan zich als de bal weer gaat rollen snel kronen tot hét gezicht van de Heraclieden.

Breukers verlengt contract: op het punt om geschiedenis te schrijven
© Pro Shots

Breukers beschikte over een aflopend contract. Formeel was Heracles genoodzaakt zijn contract voor 1 april op te zeggen, maar toen kondigde de club al aan nog in gesprek te gaan met de ervaren verdediger. Uiteindelijk is daar dus een akkoord uitgekomen.

'Eigenlijk ben ik al vanaf 2007 Heraclied en ik ben blij dat dit zeker nog een jaar zo blijft', zegt Breukers. 'De weg naar Almelo is sinds die eerste jaren hetzelfde gebleven en ook de clubcultuur is onveranderd, maar verder is de club in alle facetten doorgegroeid. Daar gaan we met z'n allen mee verder.'

Door het nieuwe éénjarige contract krijgt Breukers de kans Kwame Quansah te achterhalen als speler met de meeste (Eredivisie-)duels voor de zwartwitten. Quansah kwam tot 286 officiële duels, waarvan 262 in de Eredivisie. Breukers heeft hem volop in het vizier met 278 officiële optredens en 248 in de competitie.

Spelers met meeste Eredivisie-duels voor Heracles
Kwame Quansah 262
Tim Breukers 248
Everton 218
Mark Looms 195
Thomas Bruns 175

Breukers stond tussen 2007 en 2012 voor een eerste periode onder contract bij Heracles. Destijds stapte hij over naar FC Twente, dat hem in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2014/15 al verhuurde aan zijn oude club. Uiteindelijk keerde hij in de zomer van 2015 terug op het oude Heracles-nest, om er dus niet meer weg te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer T. Breukers
Meer over T. Breukers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.