Breuk tussen Aalbers en NEC vanwege verschil van inzicht

Carlos Aalbers is definitief vertrokken als technisch directeur van NEC. Edo Ophof is bij de Nijmeegse Eredivisionist een mogelijke opvolger.

Breuk tussen Aalbers en NEC vanwege verschil van inzicht

Aalbers meldde zich begin deze week weer bij de Nijmeegse club nadat hij ruim een maand ziek thuis had gezeten. Maar de terugkeer is van korte duur. Aalbers is definitief vertrokken bij NEC.

'Na een snelle terugkeer van een tijdelijke overbelasting bleek dat er gedurende deze periode een verschil van inzicht is ontstaan tussen NEC en Carlos Aalbers', zegt Ton van Gaalen, voorzitter van de raad van commissarissen. 'Ondanks de goede prestaties van de afgelopen jaren waren deze niet overbrugbaar en is besloten afscheid van elkaar te nemen.'

Het afscheid van Aalbers is niet verrassend gezien de onvrede die heerste onder de investeerders bij NEC over het functioneren van de technisch directeur. De rvc beraadt zich over de invulling van de vacature, maar Ophof wordt gezien als kandidaat.

Ophof nam al tijdens de absentie van Aalbers de honneurs waar. Het ontslag van trainer Alex Pastoor was een van zijn maatregelen. Na zijn vertrek als interim-directeur liet de oud-international in het midden of hij een vaste baan bij NEC ambieerde. Ophof staat er wel goed op bij de investeerders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen