Breuer na nederlaag in De Kuip: 'We zijn afgeslacht'

Promovendus Sparta Rotterdam leed in De Kuip de grootste nederlaag van dit Eredivisie-seizoen (6-1). Feyenoord was oppermachtig en leidde de opponent uit Rotterdam-West naar de slachtbank. Trainer Alex Pastoor sprak van een 'leermoment'.

Sparta kreeg dit seizoen nog niet meer dan drie doelpunten tegen in een wedstrijd in de Eredivisie. Uitgerekend in de stadsderby tegen Feyenoord kregen de Spartanen zes doelpunten om de oren. Na een 2-0 ruststand liep Feyenoord na de pauze uit naar 5-0. 'Na rust hoopten we de 2-1 te maken', zei routinier Michel Breuer tegen Fox Sports. 'Dan wordt het 3-0 en is het de bedoeling dat je niet wordt afgeslacht. Maar dat gebeurde wel. Na de 3-0 vielen we uit elkaar, werden we slordig en werden we afgemaakt.'

Pastoor zag de wedstrijd in De Kuip als een goed leermoment. 'Behalve Breuer moeten de meeste spelers wennen aan dit niveau en aan het spelen in dit stadion', zei Pastoor. Behoudens de twee doelpunten die Feyenoord voor rust maakte, vond Pastoor dat Sparta de eerste helft goed meedeed. 'Wat hebben we via het reguliere spel te vrezen gehad? Dat was eigenlijk niet zoveel.'

Ook toen Feyenoord twintig minuten voor tijd op 3-0 kwam, weigerde Pastoor de handdoek te gooien. 'De wedstrijd start altijd in de zeventigste minuut.' Toch kon Sparta de opgelopen schade niet meer repareren. Sterker nog, Feyenoord liep uit naar 5-0. Thomas Verhaar zorgde voor een tegentreffer, waarna Eljero Elia de 6-1 op het scorebord zette.

Sparta behaalde uit de laatste drie wedstrijden maar één punt. De ploeg van Pastoor is op de ranglijst terug te vinden op de tiende plaats. Na vijftien wedstrijden heeft Sparta zeventien punten.