Brest blijft ondanks remise aan kop in Ligue 1

Brest moest tegen FC Sochaux genoegen nemen met een gelijkspel. Olympique Marseille liet de kans onbenut de achterstand op de koploper te verkleinen.

Brest-FC Sochaux 1-1Brown Ideye zette FC Sochaux na ruim twintig minuten verrassend op voorsprong. Brest, dat op eigen veld nog ongeslagen is, kwam nog voor rust langszij. Maar ondanks een overwicht in de tweede helft bleef het bij de treffer van Nolan Roux (foto). Door het puntverlies kunnen Stade Rennes en Paris Saint-Germain bij een succes zondag de eerste plaats wel overnemen.

Olympique Marseille-RC Lens 1-1Een gebrek aan scherpte voor het doel kostte Olympique Marseille twee punten. De ploeg van trainer Didier Deschamps verzuimde de snel verkregen voorsprong – Stéphane M'bia scoorde al na zes minuten – uit te bouwen. Het niet verzilveren van de kansen kwam L 'OM duur te staan. RC Lens hield met dank aan de gelijkmaker van Eduardo een punt over aan het bezoek aan Marseille. Foto: VI Images