Brenet lost akkefietje op, trap á la Roberto Carlos

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Brenet lost akkefietje op, trap á la Roberto Carlos

 Joshua Brenet zorgde na een duel van Jong Oranje met Wit-Rusland (1-0 zege, donderdag) onbedoeld voor een akkefietje. De PSV-verdediger gooide na afloop zijn shirt in het publiek, waarna een volwassene het shirt ten koste van twee jongens wilde veroveren. Dat lukte uiteindelijk, waardoor de twee jonge fans met lege handen achterbleven. Inmiddels kwam daar dankzij de KNVB en Brenet verandering in. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe.

'Ik zie liever Gareth Bale naar Manchester United komen dan Cristiano Ronaldo terugkeren'
• Als we het hebben over versterking voor de aanval van Manchester United, dan is clublegende Gary Neville meer gecharmeerd van de aanvaller uit Wales dan diens Real Madrid-teamgenoot uit Portugal. 'En dat zeg ik met alle respect voor Ronaldo die naar mijn mening waarschijnlijk het grootste talent was met wie ik heb gespeeld. Inderdaad niet de beste speler, maar het grootste talent.' (The Sunday People)

• Inderdaad horen we Evert ten Napel roepen: 'Als een granaat!' En gezien de treffer van Wagner Carioca zou het commentaar ook op zijn plaats zijn. Want de bal gaat na de vrije trap van dertig meter á la Roberto Carlos ook wel heel hard in de kruising. Het was de openingstreffer van de wedstrijd tegen Atlético Goianiense, dat mede door deze knal met 4-3 ten onderging tegen Macae.

'Het is leuk als Ruud van Nistelrooy meedoet aan de afwerkoefeningen. Hij schiet alles raak. Dat is indrukwekkend.'
Daley Blind is onder de indruk van Ruud van Nistelrooy, die in het verleden furore maakte bij Manchester United. Bij Oranje, waar de voormalige spits assistent-trainer is, kwamen de twee elkaar weer tegen. 'Ik kan nog veel van hem leren', zo toonde Blind zich leergierig. (clubwebsite Manchester United)

'Mourinho is Mourinho, hij komt altijd terug.'
• Wesley Sneijder maakt zich geen zorgen over José Mourinho, met wie hij succesvol samenwerkte bij Internazionale. De Portugees staat onder druk vanwege zijn prestaties bij Chelsea. Sneijder: 'Hij is de beste manager in Europa, omdat hij niet alleen een goede coach is, maar ook de perfecte people manager.' (World Soccer Magazine)

Lex Immers is behalve voetballer van Feyenoord ook de organisator van een dartstoernooi, het The Hague Championship. Zaterdag behoorden ploeggenoten Michiel Kramer en Jens Toornsta tot deelnemers aan dat toernooi, maar het Feyenoord-duo sneuvelde in de eerste ronde. Zelf deed Immers mee met Arko Elsenaar. Hij strandde één ronde voor de achtste finales. (De Telegraaf)

'Natuurlijk vrees ik voor mijn baan. Ik heb net als mijn collega's resultaten nodig. Ik ben niet onvervangbaar.'
Valencia-trainer Nuno dankt zijn huidige baan deels aan zijn vriendschap met eigenaar Peter Lim. De Portugees vindt het onzin dat dit zou betekenen dat hij een baangarantie heeft. 'Zou jij het belangrijkste project uit je leven in handen geven van iemand, alleen omdat hij een vriend is? Niemand zou zoiets doen, tenzij die persoon kwaliteiten heeft.' (AS)

'De Premier League is mijn eerste keus.'
• Sinds Carlo Ancelotti afgelopen zomer bedankt werd voor zijn diensten als trainer van Real Madrid, zit hij zonder club. De Italiaan aast op een terugkeer naar de Premier League, waar hij tussen 2009 en 2011 werkte als manager van Chelsea. 'Het belangrijkste is om een club te vinden waar ik om de prijzen kan spelen. Als dat in Engeland is, dan is dat mooi meegenomen.' (BBC)

John Heitinga is vandaag 32 jaar geworden. Ajax feliciteert de verdediger met zijn verjaardag.

'Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk voor Oranje spelen, maar ik wacht het rustig af. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik mijn wedstrijden bij Watford goed blijf spelen.'
Nathan Aké is pas twintig jaar, maar hij heeft al zeventien wedstrijden voor Jong Oranje achter zijn naam staan. De verdediger annex middenvelder van Watford hoopt dat hij snel beloond wordt met een oproep voor het Nederlands elftal door bondscoach Danny Blind. (NOS)

• Bij een benefietwedstrijd op Old Trafford ten behoeve van UNICEF viel er voor de toeschouwers genoeg te genieten van oude helden. Zo scoorde Patrick Kluivert met een hakje, na een no-look-pass van Ronaldinho. Helaas voor de Amsterdammer stond hij buitenspel.

• Ook vóór de wedstrijd was er genoeg te beleven. Zo gaf Paul Scholes in de warming-up een panna aan John Terry, tot hilariteit van de overige spelers.

• Zelfs na afloop viel er nog wat te lachen toen tijdens de persconferentie van David Beckham een telefoon van een journalist afging. De voormalig topvoetballer nam op en daar schrok de beller zo van dat hij direct weer ophing.

• Voor de play-off-wedstrijden tegen Ierland heeft de voetbalbond van Bosnië-Herzegovina een nieuwe mascotte in het leven geroepen. De bijnaam van de ploeg luidt 'De Draken', maar er is erg veel fantasie voor nodig om een draak in de nieuwe mascotte te zien. 'Het kostuum, dat waarschijnlijk niet te veel mocht kosten, lijkt eerder op een vriendelijk varkentje met hondenoren dan een kindvriendelijke draak', concludeert Het Nieuwsblad.

'Van Gaal praat steeds over zijn filosofie, maar volgens mij heeft Manchester United dat helemaal niet nodig. De supporters willen aanvallend voetbal zien en goals. Dat is hoe United hoort te spelen!'
Het mag duidelijk zijn dat Paul Scholes geen fan is van Manchester United-manager Louis van Gaal. De clubicoon haalde al verschillende keren uit naar de Nederlander, wiens speelstijl, die gebaseerd is op veel balbezit, niet de goedkeuring van Scholes kan wegdragen. Van Gaal verzocht hem deze kritiek te uiten richting assistent-trainer Ryan Giggs in plaats van in de media, waar Scholes met een kwinkslag op reageerde. 'Ik moet oppassen dat ik niet te veel zeg, want misschien luistert Louis mee.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.