Bremen komt sterk terug tegen Hannover

Op zondag kwamen vijf Nederlanders in actie in de Bundesliga. Geen van allen stapten zij als winnaar van het veld.

Bremen komt sterk terug tegen Hannover

Hannover'96-Werder Bremen 2-4De leukste wedstrijd van de eerste speeldag in Duitsland werd gespeeld in Hannover. De thuisclub waar Arnold Bruggink zijn debuut maakte, verspeelde in de laatste tien minuten een 2-1 voorsprong.

Bremen was via Diego (foto) op voorsprong gekomen, maar daarna was het Hannover dat de klok sloeg. Op aangeven van Michael Tarnat verzorgde Jiri Stajner de gelijkmaker en de Tsjech stond zelf aan de basis van de 2-1 van Vahid Hashemian.

Invaller Hugo Almeida deed de wedstrijd keren. Nadat Tim Borowski bij 1-1 nog een strafschop had gemist, zorgde de Portugese huurling van FC Porto koppend voor 2-2. Duits voetballer van het jaar Miroslav Klose bezorgde zijn club de zege. In de slotminuut zorgde Daniel Jensen nog voor 2-4.

VfL Wolfsburg-Hertha BSC 0-0Het duel waarin vier Nederlanders een aandeel hadden, eindigde zonder doelpunten. Bij de thuisclub verschenen Kevin Hofland en Tommie van der Leegte in de basis en mocht Rick Hoogendorp invallen. Alle drie kregen de Nederlandse Wölfen een gele kaart.

Wolfsburg kreeg de beste kansen op de winst, maar vooral international Mike Hanke had pech dat zijn acrobatische inzet van vier meter op gelukkige wijze werd gekeerd door Hertha-doelman Christian Fiedler. De ploeg uit Berlijn, waar Ellery Cairo na 64 naar de kant werd gehaald, hield mede door die redding een punt over aan de uitwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's