Breeveld verslaat Koolwijk en Van Kessel, Misidjan onderuit

Reacties

Nicandro Breeveld heeft het Nederlandse onderonsje met Ryan Koolwijk en Gino van Kessel in de tweede voorronde van de Champions League gewonnen. Landgenoten Boy Waterman, Kees Luijckx en Virgil Misidjan kwamen eerder op de avond al in actie.

Breeveld verslaat Koolwijk en Van Kessel, Misidjan onderuit

AS Trencín  - Steaua Boekarest 0-2
Ryan Koolwijk en Gino van Kessel moeten alle zeilen bijzetten om hun landgenoot Nicandro Breeveld van een plaats in de derde voorronde van de Champions League af te houden. In Slowakije stapten de bezoekers uit Roemenië met een riante overwinning van het veld.

Na ruim een uur opende Nicolae Stanciu de score namens Steaua, terwijl de Algerijn Jugurtha Hamroun kort daarna de tweede treffer op vreemde bodem aantekende. Aan de kant van Steaua Boekarest begon de Nederlandse middenvelder Breeveld in de basis. Vlak voor tijd ging de voormalige speler van Almere City FC en Telstar naar de kant. Ook bij AS Trencín verscheen er een Nederlander aan de aftrap. In tegenstelling tot middenvelder Koolwijk mocht aanvaller Van Kessel wel beginnen. Koolwijk kwam tien minuten voor tijd in de ploeg voor voormalig PSV’er Rabiu Ibrahim.

Ludogorets - Milsami 0-1
Zonder Jody Lukoki in de wedstrijdselectie, maar met basisspeler Virgil Misidjan (foto) is Ludogorets er in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League niet in geslaagd een goed resultaat te boeken tegen Milsami. Misidjan, voormalig aanvaller van Willem II, maakte het duel in Bulgarije wel vol, maar kon niet voorkomen dat Milsami dankzij matchwinner Alexandra Antoniuc met een zege huiswaarts keerde. Volgende week wacht de return in Moldavië.

The New Saints - Videoton FC 0-1
Kees Luijckx moest lange tijd toekijken vanaf de reservebank in het Engelse Owestry, maar mag vooralsnog wel blijven hopen op het hoofdtoernooi van de Champions League. De Nederlander, die in het verleden speelde voor onder meer AZ en NAC Breda, kwam vlak voor tijd in de ploeg bij de Hongaren, die te sterk waren voor The New Saints. Namens Videoton velde Ádám Gyurcsó in de 77ste minuut het vonnis over de club uit Wales.

APOEL Nicosia – FK Vardar 0-0
Debutant Boy Waterman heeft tijdens het heenduel in de tweede voorronde van de Champions League zijn doel schoon gehouden. Mede dankzij de Nederlandse goalie van APOEL Nicosia eindigde de thuiswedstrijd tegen FK Vardar in een doelpuntloos gelijkspel. De 31-jarige Waterman, voormalig doelman van onder meer AZ en PSV, koos na twee jaar Karabükspor voor een nieuw avontuur op Cyprus, waar het hoofdtoernooi van de Champions League lonkt.

De ploeg van trainer Domingos Paciência heeft het doel schoongehouden in eigen stadion, waardoor de uitgangspositie voor de return in Macedonië gunstig is. Voormalig jeugdinternational Waterman speelde in het verleden al eens in de Europa League, maar maakte dinsdagavond zijn eerste minuten in de voorronde van het miljoenenbal.

FK Ventpils - HJK Helsinki 1-3
ADO Den Haag moet voorlopig nog even wachten op de komst van Mike Havenaar. HJK Helsinki, de club van de lange spits, staat er na de 3-1 zege op bezoek bij FK Ventpils in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League namelijk goed voor. Namens de Finnen waren Erfan Zeneli, Ousman Jallow en Atomu Tanaka de doelpuntenmakers, terwijl Antons Emelins na ruim uur de bezoekers nog op voorsprong had gezet.

Door de overwinning in Letland staat Helsinki met één been in de derde voorronde van het miljoenenbal. En dat is niet gunstig voor trainer Henk Fraser, maar ADO Den Haag blijft Havenaar volgen. Ook al is hij mogelijk pas eind augustus beschikbaar. Havenaar heeft een afspraak met Helsinki dat hij in elk geval tijdens de voorronden van de Champions League nog beschikbaar is voor HJK, waar zijn contract op 31 augustus afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.