Breeveld stapt over naar vice-kampioen van Roemenië

Nicandro Breeveld heeft in Roemenië opmerkelijke promotie gemaakt. De 26-jarige middenvelder is na twee seizoenen CS Gaz Metan Medias, de nummer tien van vorig seizoen, overgestapt naar vice-kampioen Pandurii Targu Jiu.

Breeveld stapt over naar vice-kampioen van Roemenië

'Dit is een enorme vooruitgang', vertelt Breeveld aan Voetbal International. 'Deze club voetbalt ieder jaar in Roemenië om de prijzen. En Pandurii staat bekend als technisch voetballende ploeg; dat past beter bij mij dan een elftal waar ze alleen maar lange ballen spelen…'

De in januari aangestelde hoofdcoach Cristian Pustai kent de voormalige speler van FC Omniworld en Telstar – 75 Jupiler League-duels tussen 2006 en 2010 – van hun gezamenlijke periode bij CS Gaz Metan Medias. Breeveld tekende een driejarig contract.

'Als eerste had Dinamo Boekarest zich deze zomer gemeld', verklapt hij. 'Dat is met Steaua Boekarest de meest succesvolle club van Roemenië. Maar die moesten eerst spelers verkopen om mij te kunnen halen. Hetzelfde verhaal met een paar clubs uit andere landen. Dat mijn oude trainer mij naar Pandurii haalt, geeft wel aan dat ik het de laatste jaren in deze competitie behoorlijk heb gedaan.'

'Omdat ik zelf nooit Eredivisie heb gespeeld vind ik het lastig om Pandurii te vergelijken met Nederlandse teams. Maar als je tweede wordt in Roemenië, heb je een sterk team. Ik hoop donderdag voor voor Pandurii Targu Jiu te debuteren in de Europa League tegen Levadia Tallinn (tweede voorronde, red.). En dit seizoen zal het team opnieuw willen meedoen om de titel.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen