Brazilië zonder Oscar naar Copa América, Tardelli wel mee

Reacties

Bondscoach Carlos Dunga heeft Chelsea-middenvelder Oscar niet opgeroepen voor het toernooi om de Copa América, dat volgende maand begint. Diego Tardelli (ex-PSV) behoort wel tot de selectie van Brazilië, net als de tijdelijk verbannen Marcelo en Thiago Silva.

Brazilië zonder Oscar naar Copa América, Tardelli wel mee

De verdedigers van Real Madrid en Paris Saint-Germain raakten na het desastreus verlopen WK in eigen land aanvankelijk buiten beeld nadat Dunga Luiz Felipe Scolari had afgelost als bondscoach. Thiago Silva werd in november echter alweer opgeroepen, terwijl Marcelo in maart een uitnodiging kreeg voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Chili. Ook Robinho, sinds de terugkeer van Dunga weer in beeld als international, was toen al van de partij.

De selectie voor die twee wedstrijden is grotendeels dezelfde als die op 14 juni begint aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap met een wedstrijd tegen Peru. Meest opvallende afwezige is Oscar, die de laatste jaren een vaste waarde was in de Selecão. Dunga meldde tijdens zijn persconferentie dat de aanvallende middenvelder thuisblijft na overleg met Chelsea-manager José Mourinho, omdat de 45-voudige international in de training een blessure heeft opgelopen.

De in Azië actieve Diego Tardelli en Éverton Ribeiro kregen wel een invitatie van Dunga. De voor het Chinese Shandon Luneng uitkomende Tardelli krijgt de voorkeur boven Luiz Adriano, die in de Champions League nog negen keer scoorde voor Shakhtar Donetsk. De 26-jarige dribbelaar Éverton Ribeiro koos begin dit jaar voor een transfer naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar mag desondanks mee naar Chili.

De volledige selectie van Brazilië

Doel: Diego Alves (Valencia/Spa), Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Grêmio).
Verdediging: David Luiz (Paris Saint-Germain/Fra), Danilo (FC Porto/Por), Fabinho (AS Monaco/Fra), Filipe Luís (Chelsea/Eng), Marcelo (Real Madrid/Spa), Marquinhos (Paris Saint-Germain/Fra), Miranda (Atlético Madrid/Spa), Thiago Silva (Paris Saint-Germain/Fra).
Middenveld: Casemiro (FC Porto/Por), Philippe Coutinho (Liverpool/Eng), Elias (Corinthians), Éverton Ribeiro (Al-Ahli/VAE), Fernandinho (Manchester City/Eng), Roberto Firmino (1899 Hoffenheim/Dui), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg/Dui), Willian (Chelsea/Eng).
Aanval: Diego Tardelli (Shandong Luneng/Chn), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk/Oek), Neymar (Barcelona/Spa), Robinho (Santos).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.