Brazilië vervolgt zegereeks in bikkelhard oefenduel met Chili

Reacties

Chili is er niet in geslaagd revanche te nemen voor de uitschakeling tegen Brazilië op het WK 2014. In de achtste finale was Brazilië destijds na strafschoppen te sterk. Dit keer won de Seleçao in Londen een oefenduel met minimaal verschil: 1-0.

Brazilië vervolgt zegereeks in bikkelhard oefenduel met Chili

Op papier was er sprake van een vriendschappelijk treffen tussen Brazilië en Chili, maar op het veld bleek daar weinig van. Met name de Chileense ploeg speelde met het mes tussen de tanden, vooral de Braziliaanse sterspeler Neymar werd keihard aangepakt. Zo ging Gary Medel halverwege de eerste helft doodleuk op zijn been staan. De grove overtreding leverde hem niet eens een kaart op.

De pressingmachine van Jorge Sampaoli maakte het Brazilië niet alleen met harde overtredingen lastig. De Seleção was namelijk nauwelijks in staat om kansen te creëren. Toch ging de ploeg van trainer Dunga met de zege aan de haal. Invaller Roberto Firmino (foto) maakte zeventien minuten voor tijd het verschil. Hij schoof de bal in het net, nadat hij doelman Claudio Bravo al gepasseerd had: 1-0.

Daardoor won Brazilië ook zijn achtste oefenduel sinds de terugkeer van Dunga, die werd aangesteld na het teleurstellend verlopen WK. Na nederlagen tegen Duitsland (1-7) en Nederland (0-3) eindigde het gastland afgelopen zomer als vierde. Brazilië bereidt zich net als gastland Chili voor op de Copa América van komende zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.