Brazilië verstevigt pole position bij jubileum Dani Alves

Reacties

Het nationale elftal van Brazilië kan zijn koffers voor het WK 2018 in Rusland al bijna gaan pakken. Het land won dinsdagnacht met 0-2 van Peru en gaat stevig aan kop in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep.

Brazilië verstevigt pole position bij jubileum Dani Alves

Voor rechtsback Dani Alves was het treffen met Peru bijzonder. De Juventus-verdediger speelde zijn honderdste interland, waarmee hij in een illuster rijtje terecht kwam. Onder anderen Pelé, Cafu, Roberto Carlos en Ronaldo slechtten eerder de grens van honderd duels voor Brazilië. 'Het geeft erg veel voldoening deze mijlpaal te bereiken. Het is een groot voorrecht hier te zijn', aldus de dertiende centurion uit de Braziliaanse geschiedenis.

Voor de kers op zijn jubileumtaart moest Alves wel even wachten in Lima. Pas in de tweede helft openden de bezoekers de score via Gabriel Jesus. Het negentienjarige supertalent kreeg de bal in de 58ste minuut voor zijn voeten na Peruviaans gepruts in het strafschopgebied en schoot overtuigend raak. De spits van Palmeiras, die in januari aansluit bij Manchester City, maakte daarmee alweer zijn vijfde treffer in zes kwalificatieduels.

Twintig minuten later stelde Jesus ook Renato Augusto (foto) in staat om te scoren. De middenvelder van het Chinese Beijing Guoan schoot droog raak in de verre hoek en besliste daarmee het duel. Brazilië komt daarmee op 27 punten uit twaalf duels. De ploeg van bondscoach Tite loopt uit op achtervolger Uruguay, dat verloor van Chili, en zit op rozen.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 12 27 +19
Uruguay 12 23 +13
Ecuador 12 20 +6
Chili 12 20 +4
Argentinië 12 19 +2
Colombia 12 18 0
Paraguay 12 15 -6
Peru 12 14 -2
Bolivia 12 7 -21
Venezuela 12 5 -15
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.