Brazilië koestert punt in Superclásico dankzij omzetting

Reacties

Brazilië en Argentinië hebben elkaar in evenwicht gehouden in de Superclásico (1-1). De Argentijnen toonden zich in Buenos Aires bijzonder gretig, maar de bezoekers hielden door een omzetting van bondscoach Dunga nog een punt over aan het WK-kwalificatieduel met de aartsrivaal.

Brazilië koestert punt in Superclásico dankzij omzetting

Douglas Costa stond amper een minuut in het veld toen hij een voorzet van rechtsback Dani Alves op zich af zag komen. De Braziliaanse buitenspeler van Bayern München, de vervanger van Lucas Oliveira, kon niet anders dan de bal koppen en zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Uit de rebound liet Lucas Lima zijn eerste interlandgoal aantekenen, waarmee hij de 1-1 binnen werkte.

Want met de doeltreffende volley van de Santos-middenvelder werd de openingstreffer van Ezequiel Lavezzi weggepoetst. De aanvaller van Paris Saint-Germain beloonde de ongeremde aanvalsdriften van het thuisland na ruim een half uur met een intikker, op aangeven van Gonzalo Higuaín. De Argentijnen speelden de Brazilianen in de kaart door zelf niet verder uit te lopen – Éver Banega raakte kort na rust nog de paal - en dat resulteerde na het inbrengen van Douglas Costa niet alleen in een tegentreffer, maar ook nog in een waar offensief van de bezoekers.

Tien man
Na de gelijkmaker werd Brazilië wakker geschud door de invaller en kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd. Het land mocht hopen op de tweede zege in de WK-kwalificatiecyclus, maar kreeg nog een late domper te verwerken. Verdediger David Luiz werd in de 87ste (zwiepende beweging met de arm) én 89ste (wat al te enthousiast het duel ingegaan met Lucas Biglia) minuut een gele kaart getoond, waardoor hij moest inrukken.

Het duel, dat door overvloedige regenval een dag was verplaatst, eindigde daardoor met 21 man. In de luttele minuten waarin de Argentijnen een overtalsituatie hadden werd het doel van de Brazilianen niet meer gevonden. De 1-1 einduitslag bleek een resultaat waar beide ploegen weinig aan hadden in de kwalificatiecyclus richting het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland. Brazilië heeft na drie speelronden slechts vier punten, terwijl Argentinië (twee punten) nog altijd op de eerste winstpartij wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.