Brazilië en Kroatië openen WK, Oranje traint in Salvador

Reacties

Het is donderdag 12 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Brazilië en Kroatië openen WK, Oranje traint in Salvador

Brazilië - Kroatië
Het hoofdmenu van vandaag is uiteraard het openingsduel van het WK tussen gastland Brazilië en Kroatië. In de Arena Corinthians te São Paulo wordt om 17.00 uur plaatselijke tijd (22.00 uurin Nederland) afgetrapt, maar deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de officiële opening van het toernooi.

Een ongeveer een half uur durende ode aan het gastland Brazilië, dat wordt de openingsceremonie van het WK. De show, vol met samba en acrobatiek, zal even na acht uur Nederlandse tijd beginnen.

De verwachtingen rondom het thuisland zijn immens. Niet alleen omdat Brazilië als gastheer automatisch als grote favoriet wordt bestempeld en omdat titelverdediger Spanje vorig jaar tijdens de strijd om de Confederations Cup gedeclasseerd werd door de Seleção, maar ook vanwege het verleden. Brazilië was op ieder WK aanwezig, is met vijf wereldtitels de succesvolste WK-deelnemer ooit en werd ook nog eens twee keer tweede en twee keer derde. De laatste twee mislukte campagnes, want zo wordt het stranden in de kwartfinale gezien, geven bovendien voldoende aanleiding tot wraakgevoelens.

Kroatië lijkt bij voorbaat kansloos tegen Brazilië. Zeker omdat Mario Mandzukic donderdag een wedstrijd schorsing uitzit. De spits van Bayern München is samen met Luka Modric (Real Madrid) de grote blikvanger in de ploeg van bondscoach Niko Kovac. Kroatië plaatste zich ten koste van IJsland via de play-offs voor het WK, nadat het in de groepsfase als tweede was geëindigd achter België. Samen met Kameroen en Mexico - die vrijdag hun eerste wedstrijd afwerken - richten de Kroaten zich op de tweede plaats in Groep A.

Nederland
Oranje kent een rustige dag in Salvador, waar de ploeg van bondscoach Louis van Gaal woensdag arriveerde. Om 17.30 uur (22.30 uur Nederlandse tijd) traint het Nederlands elftal voor het eerst in de Arena Fonte Nova. Daar staat vrijdag de wedstrijd tegen Spanje op het programma. Na de oefensessie volgt de persconferentie, waarbij Van Gaal en een van de spelers vooruitblikken op de start van het WK tegen de regerend Europees en wereldkampioen.

VI Oranje
Op de dag van de openingswedstrijd is VI Oranje er van 20.30 tot 22.00 uur op RTL4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er iedere uitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Donderdag zijn dit Demy de Zeeuw en zanger Jan Smit.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.