Braziliaanse bond bevestigt keuze voor Dunga

Reacties

Dunga is de nieuwe bondscoach van Brazilië. De voormalige middenvelder en aanvoerder van de Seleção, die al bijna een jaar zonder werk zit, is om 16.00 uur officieel gepresenteerd.

Braziliaanse bond bevestigt keuze voor Dunga

Dunga (50) volgt bij de Braziliaanse bond Luiz Felipe Scolari op, onder wie het recente WK voor Brazilië een rampzalige afloop kende. Op een 1-7 nederlaag in de halve finale tegen Duitsland volgde verlies (0-3) in de troostfinale tegen Nederland. Kort na het WK hield Big Phil de eer aan zichzelf door op te stappen. Dunga's tweede ambtstermijn gaat op 5 september van start met een oefenduel met Colombia, dat op het recente WK nog met 2-1 verslagen werd.

Met de keuze voor Dunga komt de CBF terug bij een oude bekende. De oud-speler, die in 1994 wereldkampioen werd met Brazilië en in 1998 als tweede eindigde, was voor het laatst trainer van Internacional. Bij die club werd hij eind vorig jaar op straat gezet. De keuze voor Dunga is verrassend, want zijn eerste periode als bondscoach verliep met pieken en dalen. Op het WK van 2010 werd Brazilië in de kwartfinale uitgeschakeld door Oranje. Ook destijds leverde dat bergen aan kritiek op. Daartegenover staat wel de winst van de Copa América in 2007.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.