Braziliaans alternatief voor Dost op weg naar Wolfsburg

Reacties

VfL Wolfsburg heeft de vervanger van de geblesseerde Bas Dost bijna in huis. De Braziliaanse club Goiás meldt op de eigen website dat het Bruno Henrique naar Duitsland laat afreizen om de medische keuring te ondergaan bij de nummer zeven van de Bundesliga.

Braziliaans alternatief voor Dost op weg naar Wolfsburg

Wolfsburg bracht onlangs naar buiten dat het deze maand op zoek zou gaan naar offensieve versterking, omdat Dost twee maanden niet inzetbaar is door een gebroken middenvoetsbeentje. Het lijkt er sterk op dat Nicklas Bendtner en Max Kruse in de punt van de aanval gezelschap gaan krijgen van een 25-jarige Braziliaan.

Manager Klaus Allofs had volgens Kicker ook zijn pijlen gericht op Olympique Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette en FC Basel-talent Breel Embolo, maar de twee Europese alternatieven zijn een stuk prijziger dan het Braziliaanse. Toch loog ook de concurrentie in de strijd om Bruno Henrique er niet om. In eigen land hadden de topclubs Fluminense, Internacional en Santos interesse.

Bruno Henrique kiest echter voor het avontuur in Europa. Afgelopen seizoen maakte de 25-jarige dribbelaar faam in de Braziliaanse Serie A door zeven keer te scoren en tien assists te geven. Wolfsburg-trainer Dieter Hecking kan de centrumspits ook gebruiken als vleugelaanvaller, zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.