Brazilië klopt Rusland in koud Moskou

Bij een temperatuur van tien graden onder nul heeft Brazilië een krappe overwinning behaald op Rusland. In Moskou vielen beide landen een helft aan, met de Zuid-Amerikanen als effectievere ploeg (0-1)

Brazilië kwam in de veertiende minuut via Ronaldo op voorsprong. Roberto Carlos haalde uit en zag zijn schot via zijn collega bij Real Madrid voorbij doelman Igor Akinfejev gaan.

De Russische doelman hield zijn ploeg daarna in de race met menig knappe redding. Bijna kwam de thuisploeg nog voor rust langszij. Alexander Kerzjakov passeerde doelman Rogério Ceni maar zijn inzet spatte op de lat uiteen.

Ceni kreeg van bondscoach Carlos Alberto Parreira de voorkeur kreeg boven PSV'er Gomes, die niet in actie kwam. De veelscorende keeper van São Paulo hield zijn doel schoon ondanks de vele aanvallen van de Russen na rust.

Wereldkampioen Brazilië speelt komende zomer in Duitsland in de groep tegen Australië, Japan en Kroatië. Rusland wist zich niet te plaatsen voor het eindtoernooi.