Brazilië: Alves velt basis en Robinho faalt

Dunga is niet van plan veel te veranderen aan zijn basiself. Tien spelers die hij opstelde voor de gewonnen halve finale tegen Uruguay in het toernooi om de Copa América, staan waarschijnlijk ook tijdens de finale tegen Argentinië aan de aftrap.

Brazilië: Alves velt basis en Robinho faalt

De enige afwezige is een gedwongen afwezige. Gilberto Silva is geschorst omdat hij tegen Uruguay zijn tweede gele kaart van het toernooi incasseerde. Elano start in de basis en speelt op de linkshalfpositie en Josué schuift door naar Gilberto Silva's plaats als verdedigende middenvelder, zo blijkt uit de trainingen van de Seleção.

Elano is niet zomaar een speler. De middenvelder van Shakhtar Donetsk verstierde in september 2006 de comeback van Alfio Basile als Argentijns bondscoach, door twee goals te maken tijdens de 3-0 zege van Brazilië op de Argentijnen.

De training verliep zaterdag niet al te soepel voor bondscoach Dunga. Zo verloor de basis met 1-0 van de reserves dankzij een treffer van Afonso Alves (foto). Wisselspeler Alex Silva haakte af met een blessure en vaste penaltynemer Robinho miste na afloop twee van zijn drie strafschoppen: eentje redde Doni en eentje knalde de topscorer van de Copa América op de paal.


Doel: Doni; Verdediging: Maicon, Alex, Juan, Gilberto;Middenveld: Mineiro, Josué, Elano, Julio Baptista;Aanval: Wagner Love en Robinho.

Bekijk hier al onze video's