Bravo kijkt zonder plankenkoorts uit naar Clásico

Reacties

Zonder schrik en met extra motivatie staat Claudio Bravo zaterdag onder de lat van Barcelona. Real Madrid kan zijn recordjacht verstieren.

Bravo kijkt zonder plankenkoorts uit naar Clásico

'Plankenkoorts? Ik denk het niet… Santiago Bernabéu geeft ons meer motivatie dan dat het angst inboezemt. Dit zijn de wedstrijden die je niet wil missen', zegt de Chileen twee dagen voor de kraker in Madrid.

Voor Bravo staat er meer op het spel dan alleen het resultaat tegen Real Madrid. De doelman heeft al een competitierecord te pakken door in de eerste acht duels geen treffer te incasseren. Maar er lonken meer mijlpalen.

Bravo is nog 104 minuten verwijderd van een clubrecord, dat in handen is van Miguel Reina. Die hield in het seizoen 1972/73 in totaal 824 minuten achtereen zijn doel schoon in de Primera División. Het Spaanse record is sinds 1990/91 voor Abel Resino, die als keeper van Atlético Madrid liefst 1.275 minuten op rij verschoond bleef van een tegengoal.

Net als het stadion boezemt de aanvalskracht van Real Madrid evenmin Bravo angst in. 'Spelen tegen Ronaldo en co motiveert me en brengt ook het beste in mij naar boven', belooft de keeper. 'Het houdt me gefocust en op het niveau waarop ik nu uitkom.'

Ondanks zijn overtuigende start bij Barcelona na zijn overgang van afgelopen zomer voelt Bravo zich nog geen vaste waarde. 'Dat heb ik ook niet bij het nationale elftal van Chili, en ook niet toen ik bij Real Sociedad zat. De dag dat ik mij eerste keus voel, is de dag dat ik zelfgenoegzaam word', aldus de doelman, die in de Champions League zijn plaats volgens afspraak moet afstaan aan Marc-André ter Stegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.