Bravo: 'Focus op Ajax, daarna pas El Clásico'

Reacties

Barcelona staat voor een beladen week met de Klassieker van zaterdagavond tegen Real Madrid, maar neemt het dinsdagavond eerst op tegen Ajax in de Champions League. En dat duel telt op dit moment.

Bravo: 'Focus op Ajax, daarna pas El Clásico'

Waar de Amsterdammers wellicht hopen dat Barcelona vooral bezig is met El Clásico, helpt Claudio Bravo ze alvast uit die droom. 'Nu ligt de focus op Ajax. Pas daarna gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Real Madrid', aldus de doelman van Barcelona.

Doordat Bravo ook zaterdagavond tegen Eibar (3-0) zijn doel schoon hield, houdt de Chileense goalie nu al 720 competitieminuten lang de nul. Daarmee stelt hij het record dat hij zelf in handen heeft opnieuw scherper. 'Voor mij is het een teamprestatie. We werken hard om doelpunten te voorkomen', zegt Bravo.

In navolging van Bravo laat ook Javier Mascherano weten dat de focus op Ajax ligt en niet op de topper tegen aartsrivaal Real Madrid. 'Ajax telt op dit moment', stelt de Argentijn. 'Om met een goed gevoel aan de aftrap te staan tijdens de Clásico moet Ajax verslagen worden. Maar we weten dat een goed resultaat in Madrid ervoor zorgt dat we nog meer afstand nemen.'

De Catalanen staan aan kop met 22 punten, vier meer dan nummer drie Real Madrid. Zaterdagavond staat niet alleen de Spaanse topper op de rol, maar ook het officiële debuut van zomeraankoop Luis Suarez, die voor het eerst sinds het bijtincident van afgelopen zomer in actie komt voor Barça. En dat uitgerekend tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.