Brandts: 'Weer de complimenten, maar geen punten'

FC Dordrecht verzuimde thuis tegen NAC Breda opnieuw de kansen om te zetten in doelpunten. In de slotfase zorgde Kingsley Boateng zelfs voor een 1-0 zege voor de bezoekers. Tot ergernis van trainer Ernie Brandts: 'Ik word er moe van.'

Het was niet de eerste keer dat Dordrecht dit seizoen veel scoringsmogelijkheden liet liggen. 'De kalmte en rust in het strafschopgebied ontbreken, waardoor we niet dodelijk zijn', zocht Brandts naar een verklaring bij FOX Sports. 'We hebben in al onze duels veel mogelijkheden gekregen, maar staan pas op vier doelpunten. Dat zegt wel voldoende. Daar gaan we dus op trainen.'

Van de lof voor de aanvallende speelwijze van de promovendus wilde Brandts, die tussen 2006 en 2008 oefenmeester was bij NAC, dan ook niets weten. 'Ik word er onderhand moe van. We krijgen elke keer de complimenten, maar gaan zonder punten naar huis. We verzuimen om te scoren.'

Slecht
Collega Nebojsa Gudelj zag zijn team juist ondanks zwak spel zegevieren. 'In de eerste helft hebben we niet goed gespeeld, maar na rust ging het beter. In de slotfase zijn wij 4-4-2 gaan spelen en zij hadden daar geen antwoord op. Toen kregen wij genoeg kansen. Het was een leuke wedstrijd voor het publiek, want het had ook zo 4-4 kunnen worden.'

Doelman Jelle ten Rouwelaar was harder in zijn oordeel. 'Ik vond ons vandaag heel erg slecht voetballen. We verdienden het niet om te winnen, maar daarom ben ik niet minder blij met deze zege. Dordrecht speelt heel erg agressief en dat zijn wij niet gewend. Daardoor hadden we het lastig.'