Brandts: 'Ook bij Ajax gaan we aanvallen'

Reacties

FC Dordrecht wil ook zaterdag op bezoek bij Ajax gaan aanvallen. Hoewel er voor de promovendus loodzware weken aankomen weigert trainer Ernie Brandts de Dordtse aanvallende filosofie overboord te gooien.

Brandts: 'Ook bij Ajax gaan we aanvallen'

Na het bezoek aan Ajax (aftrap 18.30 uur) komt FC Twente naar Dordrecht en volgt ook nog een duel met Feyenoord in De Kuip. 'Wat hebben wij de komende weken nu te verliezen?', vraagt Brandts zich hardop af in gesprek met Voetbal International. 'Alles wat we pakken tegen die topploegen is mooi meegenomen. Moeten we dan zeggen: We proberen het op 1-0 te houden? Nee, gewoon vol d’r op. Niet bang zijn. Dus ook in Amsterdam gaan we aanvallen.'

De aanvallende stootkracht is tegelijkertijd een punt van zorg voor Brandts. Hij koos afgelopen vrijdag in het uitduel met ADO Den Haag (2-0) voor Ibrahima Touré (19) als aanvalsleider. De jonge spits maakte zijn debuut en verdrong daarmee Rick ten Voorde en Mart Lieder naar de bank.

Brandts is niet tevreden over zijn twee eerste keuzes. 'We scoren nauwelijks', weet de trainer. 'Het is duidelijk dat Rick en Mart onze eerste twee spitsen zijn, maar als zij niet voldoen, dan moet je toch keuzes maken? Ze kunnen in mijn ogen veel beter. Ik mag wel wat meer van ze verwachten. Wij stellen het team op waarvan wij denken dat we daarmee de grootste kans maken op een goed resultaat. Overigens was ik tegen ADO zeer te spreken over Ibi. Hij liet zich gelden en was balvast. Ik sluit niet uit dat hij meer gaat spelen', besluit Brandts.

Middenvelder Ryan Koolwijk ziet ook een ander probleem bij de nummer zeventien van de Eredivisie. 'Alleen Ricky van Haaren en ik hebben Eredivisie-ervaring. Ja, misschien nog Rick ten Voorde. Dit is een jonge ploeg, we missen soms die slimmigheid, dat beetje ervaring. Ook wij krijgen onze kansjes wel maar die maken we niet af. Misschien denken we soms nog wel te veel als een Jupiler League-club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.