Brands wil Moreno persoonlijk overtuigen

Reacties

Marcel Brands wil het komende weekeinde gebruiken om de komst van Héctor Moreno naar PSV te bezegelen. Als de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag niet doorgaat, reist de technisch manager mogelijk al op zaterdag naar Barcelona.

Brands wil Moreno persoonlijk overtuigen

Daar wil Brands met de verdediger van Espanyol rond de tafel zitten en een contract bij PSV bespreken. Gaat de wedstrijd in Den Haag tóch door, dan wil Brands voor maandag een afspraak maken met Moreno. 'Het is bijna half augustus, een goed moment om duidelijkheid te hebben over wat Héctor nu precies wil. Dat hoor ik liever van hem in een persoonlijk gesprek dan via de telefoon', zo zegt Brands.

De manager van PSV acht de kansen op een transfer wat groter dan een week geleden. 'Ik kan best begrijpen dat Héctor in zijn achterhoofd nog steeds denkt aan een grote club in Zuid-Europa. Aan de andere kant heb ik de indruk dat hij sowieso niet wil verlengen bij Espanyol, waar zijn contract nog maar een jaar doorloopt. Op het moment dat Espanyol aangeeft dat hij te koop is, willen wij natuurlijk vooraan staan.'

Rijtje
Een jaar geleden klopte Brands ook al eens aan bij Moreno. 'Ook toen was er sprake van dat Karim Rekik weg zou gaan bij ons. Maar Héctor was toen absoluut niet van plan om naar Nederland terug te keren. Nu is hij daar veel minder stellig in. Die jongen heeft nog even tijd nodig om alles op een rijtje te zetten.' Moreno is zowel door Brands als zijn Mexicaanse land- en ploeggenoot Andrés Guardado uitvoerig bijgepraat over de plannen die PSV met hem heeft.

De verdediger is pas 27 jaar en ziet PSV eventueel als een springplank om – na één of twee jaar Champions League – alsnog in een Europese topcompetitie terecht te komen. 'Het zou mooi zijn als we hem van die gedachte kunnen overtuigen. Ik ken Héctor, dat is een goede en correcte jongen. Als hij zijn woord aan je geeft, dan komt hij die belofte ook honderd procent na. Dus wanneer hij voor PSV kiest, hebben we ook een op en top gemotiveerde speler in huis.' Moreno zou bij PSV een contract voor vier jaar kunnen tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.