Brandão half jaar geschorst voor kopstoot tegen Motta

Reacties

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft Brandão voor zes maanden geschorst. De Braziliaans-Franse spits wordt daarmee keihard gestraft voor de kopstoot die hij begin dit seizoen uitdeelde aan Thiago Motta.

Brandão half jaar geschorst voor kopstoot tegen Motta

De twee geboren Brazilianen kregen het tijdens de competitiewedstrijd tussen SC Bastia en Paris Saint-Germain op 16 augustus met elkaar aan de stok. Dat mondde na afloop in de catacomben uit in een opstootje, waarbij Brandão voor het oog van de beveiligingscamera's met zijn voorhoofd een flinke tik uitdeelde aan de Italiaanse international.

Destijds werd vanuit alle kanten al schande gesproken over de actie van Brandão. Desondanks is de zwaarte van de nu uitgedeelde sanctie opmerkelijk. De 34-jarige spits mag pas in februari weer in actie komen voor zijn Franse werkgever en mist 26 (!) speelronden van de Franse Ligue 1. Pas na 22 februari mag hij zijn rentree maken.

De maatregelen van de Franse tuchtcommissie zijn daarmee verreweg zwaarder dan de in de reglementen opgenomen maximale straf van acht wedstrijden. Later dit jaar kan Brandão ook nog een civiele straf krijgen. Op 3 november moet hij voorkomen op basis van verdenking van geweld met voorbedachte rade op een sportveld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.