Brama redder in nood van Twente in thuisduel met NAC

FC Twente heeft met veel moeite een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Aanvoerder Wout Brama zorgde in de slotfase voor een verdiend gelijkspel (1-1).

Aan de kant van FC Twente was er voor het eerst sinds 27 januari weer een basisplaats voor Nacer Chadli, die volledig terug is na een hamstringblessure. De Belgische buitenspeler zag de Tukkers slap beginnen aan de wedstrijd. NAC was fel en stichtte gevaar via Elson Hooi en Mats Seuntjens.

Namens FC Twente was Edson Braafheid als eerste dicht bij een doelpunt, maar uit een hoekschop kopte de centrale verdediger - na mistasten van doelman Jelle ten Rouwelaar - in het zijnet. Vijf minuten na rust kwam NAC op voorsprong door een fout van Nikolay Mihaylov.

De doelman van de thuisclub verwerkte een kopbal van Kees Luijckx heel slecht, waardoor Kenny van der Weg kon scoren. Twente ging op zoek naar de gelijkmaker en de voor Dmitry Bulykin ingevallen Luc Castaignos zorgde voor het eerste gevaar, maar Ten Rouwelaar kon redden.

Dusan Tadic en Leroy Fer hoopten op een strafschop, maar scheidsrechter Ed Janssen liet beide keren doorspelen. Ook was Fer met een kopbal uit een voorzet van Tadic nog gevaarlijk, maar een doelpunt bleef lang uit. Tot de 81ste minuut, toen Brama met een van richting veranderd schot voor de 1-1 zorgde.

Door het gelijkspel heeft FC Twente nu 48 punten uit 28 wedstrijden, waarmee het vijfde blijft in de Eredivisie. FC Utrecht kan zaterdagavond bij een thuiszege op VVV-Venlo op gelijke hoogte komen. NAC Breda bezet met 32 punten de elfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.